Gerrit van Hofwegen

gerrit-van-hofwegen

Sinds 1999 ben ik interim manager, organisatie adviseur en coach binnen de overheid en de jeugdzorg.

Waar ik u mee kan helpen

Ik voel mij als een vis in het water bij het vormgeven en implementeren van complexe organisatieveranderingen. Ik dring snel door tot de kern van de problematiek en schroom niet om onderliggende problemen te onderzoeken, bespreekbaar te maken en op te lossen. Ook coach en begeleid ik leidinggevenden en bestuurders bij het optimaliseren van hun rol.

Hoe ik werk

In mijn werk is het handelen op basis van realisme en het samenbrengen van mensen mijn drijfveer. Door mijn strategisch inzicht, analytisch vermogen en mijn gevoel voor de menselijke maat ben ik voor veel partijen een goede gesprekspartner. Met de aangedragen oplossingen en duidelijkheid in zijn standpunten bind ik mensen. Mijn relativeringsvermogen en humor helpen mij om gepolariseerde situaties te openen.

Mijn opdrachten

Ik heb een ruime ervaring binnen de gemeentelijke en provinciale overheid en de jeugdzorg. Binnen deze opdrachten heb ik rollen vervuld als interim gemeentesecretaris, bestuurder, directeur, adviseur en coach. Bij deze opdrachten speelden onderwerpen als bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen, reorganisaties, implementatie van veranderingen en organisatie onderzoeken.

Mijn achtergrond

Ik volgde verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van management, persoonlijkheidsontwikkeling, mediation en organisatieopstellingen. Voordat ik mij vestigde als zelfstandig adviseur, ben ik zestien jaren gemeentesecretaris geweest bij verschillende gemeenten.